pondělí 31. května 2010

Den dvacátý šestý a výlet do San Diega

Řekli jsme si, že když už tu jsme tak se nebudeme válet na prdeli a ještě někam vyrazíme, buď do San Franciska nebo San Diega. Protože SF bylo skoro 5 hodin autem a SD jen 2 hodinky, jeli jsme na jih do San Diega. Mají tam několik různých atrakcí, Zoo, Safari, Mořský park, letadlovou loď... No čas jsme měli jen na jednu a volba padla ma mořský park.

V nedělní totální polední špičce jsme dojeli do Diega, už příjezd do parku byl nezapomenutelný, Universal Studios proti tomu byla hadra. Příjezdová cesta měla 4 proudy dálnice z jednoho a 2 pruhy z druhého směru, které se dále dělily asi na 15 vstupních bran. Všude milion lidí, místo na parkování skoro žádné ale mají tu organizaci celkem zmáknutou. Došli jsme do parku, zaplatili si vstupné opět 70 doláčů a hurá dovnitř.

Hned zkraje jsme se lehce ztratili protože je to obrovské, ale blind luck nás zavedl k bazénu delfínu. Tam si tak plave asi 6 delfínů, děti se k nim naklánějí do vody a hladí si je a delfíni nemají nic lepšího na práci než občas ploutví pořádně schválně osprchovat pokojné fotografy. Takže... můj foťák už má v sobě nejenom písek z Arizony a Nového Mexika, ale taky má teď na sobě mapy od soli. Vidím to na návštěvu servisu ve Škoda foto ale aspoň vypadá jako používaná výbava a ne jako ozdoba.

Dál jsme viděli všechno možné, mají tam tematická akvária, třeba murény, pak sladkovodní akvárko kde jsou třeba i električtí úhoři a piraňe (bohužel žádné krmení malými holčičkami se nekonalo....), pavilón tučnáků kterých tam mají v mrazáku (obrovská prostora s prosklenou chodbou uprostřed, uvnitř budovy, kde mají svých -5 a kde je skoro úplná tma) asi stovku, pavilón běluh a ledních medvědů, plameňáky, mořské hvězdice, vydry, lvouny a lachtrany, prostě všechno.

Největšími hvězdami jsou ale cvičené kosatky a cvičení lvouni. A z nich hvězdou největší je kosatka Shamu. Na ní jsme se byli podívat hned dvakrát, na její představení. To byla úplná bomba, když tam tyhle kosatky v bazénu plavali, tulily se k ošetřovatelkám a předváděli své monstrskoky, piruety, salta, mávání ploutví divákům prostě parádní. Mám to i nahrané ale musí se to sestříhat.

Hned poté jsme zašli na představení lvounů, to jsem taky nahrával a to byla taky bomba:) Pak jsme si dali jídlo, to už bylo 6 večer a v parku jsme byli 5 hodin a viděli sotva polovinu, zašli na večerní představení Shamu za doprovodu rockové hudby a jali se procházet zbytek parku.

konečně jsme se dostali i na atrakce kde byla předtím beznadějná hodinová fronta, například jízda na kulatém točícím se člunu peřejemi a jeskyní - výsledkem byla mokrá prdel a vlhké tričko a následovala jízda na nočním rollercoasteru který zakončuje jízdu šipkou do vody. Tam už jsme byli úplně durch, Kuba mi nadával že se mnou už příště do první řady nepůjde:)

Pak ještě ohňostroj kolem desáté večer a pak jízda domů na hotel. Parádní den!

2010-05-31 San Diego Day 26


Mléko

2 komentáře:

  1. Martine a Kubo: zase prima popis o vasim zajezdu do San Diega. Their Aquarium is one of the best ones in the US. Hrozne jsem se smala jak chudak Kuba ti nadaval ze uz nebude sedet v prvni lodicce rollercoaster s tebou; to je vzdycky co my si vybereme a ja vym jaky to je "adrenaline rush" zazit to tak. Pekne fotky :) Opravdu budu postradat vase komentare....udelali jste s tim "good job". Mejte se moc hezky na plazi a pouzijte nejaky ten "sun screen" nebo se upalite coz neni dobre pro pokosku. Cau Cau
    Bohu

    OdpovědětVymazat
  2. Fotky z mořského parku - famózní!! (vlastně jen dovršili vaši skvělou fotodokumentaci)

    OdpovědětVymazat