sobota 29. května 2010

Den 24. a Universal Studios Hollywood

Na dnešní den jsme se pořádně vyspali a kolem půl dvanácté, po nebytném plánování, se vrhli do víru velkoměsta. Naším cílem není nic menšího než zábavní park Universal Studios v Hollywoodu. Myslel jsem si, že v pátek kolem poledne nebude takový provoz, jak hluboce jsem se mýlil....

Vyjeli jsme a už prvních pár stovek metrů mi naznačilo že provoz opravdu je a to hustý. Najeli jsme na dálnici, GPS se ještě zeptala jestli se chceme vyhnout pruhům HOV, což jsou speciální pruhy pro vozidla s více než jedním pasažérem... a už mě navigovala do spleti dálničních křižovatek. Kdo nezažil jízdu po dálnici v L.A., nejel ještě po dálnici:) Nikde jinde totiž asi nezažijete 9ti proudovou dálnici, kde 6 pravých pruhů je obyčejných, dva vlevo jsou HOV pruhy a úplně krajní vlevo je pro autobusy. Pruhy HOV jsou vyznačené... ehm... symbolem kosočtverce.. takže to byl must drive experience:)

Ze začátku jsem měl trochu nahnáno a samozřejmě hned první sjezd jsem minul, protože jsem nepochopil že GPS na rozdíl ode mě přesně ví kde jsou HOV pruhy a jak se v nich má jezdit. Jakmile jsem se ale plně podřídil, už žádný sjezd nebyl problém. Trik je totiž v tom, že ty přednostní pruhy HOV, které jsou skoro prázdné protože tady jezdí v autě zásadně skoro každý sám, mají VLASTNÍ sjezdy a nájezdy....!!! Prostě jedete si a najednou sjezd DOLEVA! který vás vyhoupne asi o 20 metrů výš a nádherným hopem sjedete na dálnici kolmou k původní. Prostě paráda. A zapomněl jsem říct že skoro každý sjezd z dálnice na dálnici jinou se ještě v půlce, nejlépe v zatáčce rozdvojí nebo i roztrojí na tři různé jiné dálnice. Bez GPSky bychom asi tady byly dost v prdeli, její instrukce držte se vpravo, a potom držte se v prostředním pruhu byly celkem užitečné.

No, přes nekonečné moře aut jsme se dostali do cíle naší cesty. Zaplatili jsme parkování a už hurá do Universalu. Ještě před parkem jsme vytuhli v Universal City Walk což je takový bulvár se spoustou obchůdků a náměstíček, laďený do filmova a tam jsem si dal ke snídani boží cheesecake s jahodama a double chocolate muffin ve Starbucsu. A potom jsme objevili obchod, kde mít navíc tak 15k babek, tak si vybavím celý byt. Naprosto totálně boží nerd fan obchod s figurkama a doplňkama ve stylu Star Wars a Terminátora. Jako 30 cm figurky byly úplně boží, třeba mistr Yoda jak probodává světelným mečem Troopera která stála asi 500 babek:) Nebo Imperial Tie Fighter pilot s blasterem... no čuměli jsme na to dobře hodinu celkem.

Pak jsme si koupili vstupné do parku které činilo drsných 69 bucs per adult, no ale co už, it better be good. A vstoupili jsme do úžasné říše filmů a pohádek, asi nikdy jsem nic takového neviděl. Uvnitř byly celé ulice ve stylu filmových kulis, všude prodávali nějaké bebechy nebo jídlo a mezi tím vším byly atrakce.

Jako první jsme šli na Jurský Park což je jízda na voru, taková ta vodní horská dráha kde vás to na konci spláchne. Přes varování o mokru jsem to celé nahrál, bylo to fakt parádní, hlavně ten konec:) Následovala Revange of the Mummy, což je rollercoaster ve tmě, takže nevíte kam vás to hodí a do toho se rozsvěcí kolem vás různé mumie a zrůdy. Nebylo to špatné ale docela krátké...

Potom jsme zavítali do House of Horror, to byla taková fajn oddechovka, já byl v klidu ale na Kubu chudáka vybafnul nějaký zpropadený upír, haha. Já si pak na konci užil chlápka s motorovou pilou, haha, konečně!!!

Jako další atrakce byl Krustyland s jízdou Barta Simpsona a to byla dost možná jedna z nej atrakcí. Nebyla to přímo horská dráha ale simulátor dráhy, kdy nás to v kabince vysunulo do výšky a na polokouli nad naší hlavou se promítala jízda dráhou, pád z ní, průjezd domem hrůzy, pád do řeky, šílená kosatka, šílený magor co po nás střílel z kulometu, šílený magor co se nás snažil rozřezat pilou, průlet Springfieldem, snězení obří Maggie, vyplivnutí a odtažení a nakonec nájezd na gauč Simpsonů... Do toho se ta kabinka klepala a třásla a zrychlovala nahoru a dolu... no prostě PARÁDA.

Pak byl na řadě Waterworld kde se hrála scénka s živými herci ze stejnojmenného filmu, mimochodem velmi vtipně a dobře provedené a pak už nás čekala jen poslední atrakce a to byl Terminátor 2:3D. Vůbec jsme netušili co to bude, při vstupu a čekání nás vítaly reklamní filmy Cyberdane ala videjka ze hry Crusader No Remorse, například reklama na nukleární Taser, hehe. Uvedli nás dovnitř kde nás uvítala paní která se představila jako zaměstnanec Cyberdane s tím že jdeme na presentaci nových zbraňových systémů, docela dobře udělané, pustila nás dovnitř, usadili jsme se a začalo to. Nejdříve vyjeli po stranách roboti, předchůdci terminátorů, pak tam začali střílet do terčů a pak to najednou narušila Sarah a John Connor kteří se tam spustili na jeviště s cílem to celé vyhodit do luftu. Do toho se najednou z obrazovky přelil ven tekutý kov a na pódiu se objevil T1000, který probodnul uvaděčku svojí špičatou rukou a šel natvrdo po Johnovi. Velkej výbuch, provalila se zeď a do sálu vjel Terminátor alá Arnold na Harleyovi, vytáhnul brokovnici a střelil T1000 zblízka do hlavy, John si nasednul, Sarrah utekla, ještě jedna rána brokovnicí do ksichtu a vyjeli na motorce k plátnu a pak odjeli do plátna. Promítání se přepnulo do 3D, Schwarzeneggera na motorce pronásledovali lítající roboti, všude výbuchy, droidi lítali celým kinem jen si na ně šáhnout, úplně jsme to hltali a ani nedutali. Kluk vedle mě z toho byl úplně v prdeli, furt se klepal, zakrejval si oči no konec.. taky nápad brát tam dítě...:) Úplně na konci byla velká přestřelka kde se Arnold a John dostali do Skynetu, objevil se tam T1000000 což byl obří krab z tekutého kovu který do CELÉHO kina šlehal svými chapadly, útěk Johna a výbuch Skynetu... WOW, bylo to fakt hustý:) Pro mě asi nej. A když jsme odešli ven tak tam v dalším nerd shopu měli model terminátora T800 v životní velikosti za pouhých 5950 babek... tam bych utratil tu druhou polovinu 15k, haha:)

Nakonec jsme si ještě prolezli pár obchůdku a koupili si lístek do kina na Iron Mena 2. Lístek si schovám protože kdo může říct že byl v Universal Studios Hollywood v kině:)) Cesta na motel pak byla opět zážitkem, nekonečné šňůry aut i v 10 večer a jako bonbónek pak bylo noční panoráma mrakodrapů L.A. osvětlené žlutým měsícem v úplňku přímo nad nimi...

2010-05-28 Los Angeles Day 24


Mléko

4 komentáře:

  1. Martine a Kubo:
    tak jste byli v Universal Studios - cekam na fotky ktere urcite budou prima. Co jeste mate v planu? Ja vym ze jste se zminily navstivit
    Venice Beach - jestli mate cas tak by jste meli se dostat do San Diega. Tam to je taky pekny a jejich zologicka zahrada je uplne uzastna. Stary mesto San Diego je taky zajimave. Zapomela jsem kdy letite zpatky...ale zazili jste hrozne dobre a videli jste dost velkou casti USA - bych ocenila ze jste to udelali moc dobre a naplanovali jste si tu cestu jako generalove. Budu postradat vase denni komentare...:( tak cau, Bohu

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Bohu, jojo fotky uz jsou:) Dneska jsem byli na nakupech, uz mi dosly prachy lol. A zitra prave jedeme do San Diega se podivat. A v pondeli valeni se na plazi a pak v utery letime. Diky ze pravidelnou podporu, mozna to i pak prelozim do anglictiny:)

    Martin

    OdpovědětVymazat
  3. Dokonalé završení vašich zážitků z Ameriky:))Pravidelným čtenářům bude chybět vaše vyprávění a přísun nových fotek. Teď vím o Americe víc, než kdybych si koupila nějaký cestopis. Skvěléééé:))

    OdpovědětVymazat
  4. Hmmmm....mne to bude chybet!!! Tak setrit a uz planujte dalsi trip :)

    OdpovědětVymazat